home        producten        projecten        contact
                                                                                                                           

aire confort

Als u een nieuw huis bouwt en isoleert volgens de nieuwe bouwvoorschriften heeft u ventilatie nodig.

ARCOS.SP levert een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning dat meer dan 90% van de warmte of koude uit de ventilatie lucht terugwint. Hierdoor bespaart u energie.

Hoe werkt het?
De ventilatie-unit bevat 2 ventilatoren: één ventilator zuigt de ‘vuile’ lucht uit de ruimte en de andere zorgt voor de inblaas van verse lucht van buiten die op de zelfde temperatuur wordt gebracht als de lucht in het huis. Het deel van de unit dat daar voor zorgt is het zogenaamde warmtewiel. Dit warmtewiel is gemaakt van een speciaal materiaal dat de warmte uit ventilatielucht opvangt. Door het draaien van het warmtewiel komt het verwarmde deel van het wiel in de luchtstroom die van buiten wordt aangezogen. Deze lucht wordt hierdoor verwarmd en gefilterd en vervolgens ingeblazen.
Het systeem werkt op dezelfde wijze maar dan omgekeerd als het huis wordt gekoeld. Op de unit zit een mogelijkheid om in de zomer het warmtewiel stil te zetten zodat u gebruik kunt maken van de koele nachtlucht om het huis zonder extra energieverbruik te koelen: nachtventilatie.